Kto był na moich eventach
ten wie, że te ciastka są najlepsze… Najlepsze jakie zrobiłam i jakie jadłam… Te
ciastka są bez mąki, tłuszczu, cukru czy sztucznych dodatków… Całkowicie
naturalne… Zdrowe… Przepyszne… Słodkie, chrupiące i delikatne... Zawierają zdrowe
składniki takie jak płatki owsiane, orzechy, żurawinę i pestki... W jednym
ciasteczku mega dawka witamin i składników mineralnych... Jedyną ich wadą jest
to, że nie sposób się od nich oderwać… Idealne łakocie dla całej rodzinki...
Koniecznie spróbujcie wykonać je same…
SKŁADNIKI:
3 szklanki płatków owsianych lub otrębów owsianych (ja użyłam 2 szkl. otrębów owsianych i 1 szkl. otrębów gryczanych),
3 szklanki płatków owsianych lub otrębów owsianych (ja użyłam 2 szkl. otrębów owsianych i 1 szkl. otrębów gryczanych),
3 łyżki
posiekanych orzechów (włoskie, laskowe, nerkowce, migdały),
3 łyżki
sezamu,
3 łyżki
słonecznika,
3 łyżki wiórek kokosowych,
3 łyżki wiórek kokosowych,
2 łyżki
płatków migdałowych,
1 łyżka
rodzynek,
1 łyżka
żurawiny,
2 łyżki
pokrojonych suszonych moreli,
5 łyżek
miodu,
10 łyżek
wody,
1 całe
jajko.
Nagrzej
piekarnik do 170*C… Otręby (płatki) owsiane wymieszaj z ziarnami i suszonymi
owocami... Dodaj miód, wodę i całe jajko... Mieszaj rękami… Blachę wyłóż
papierem do pieczenia... W dłoniach formuj ciastka i mocno dociśnij, aby były
zbite i zwarte... Jeśli "ciasto" jest zbyt "sypkie", możesz
dodać jeszcze jedno jajko... Ułóż na papierze... Ciasteczka możesz też formować
łyżką na papierze... Piecz ok. 20-25 minut... na złoty kolor… Pozostaw w
piekarniku do całkowitego wystudzenia…
Moja rodzinka nie daje rady… Za każdym razem, gdy je piekę -
jedzą jeszcze ciepłe… Smacznego...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz