piątek, 11 sierpnia 2017

Przepyszne kanie... i nie mówię tu o ptakach...




Dzisiaj przygotowałam dla Was przepis na schabowe z… lasu… Tak, tak… Mowa o kaniach… Bardzo proste do przygotowania, a smakują lepiej niż sam schabowy... Są bardzo smaczne i pożywne...



Kapelusze kani dokładnie oczyścić, a następnie posolić i popieprzyć z obu stron, i odstawić zamoczone w mleku… na godzinkę… do lodówki… Do miseczki wbić jajka i roztrzepać je widelcem...



Przygotowane kapelusze kani panierować najpierw w jajku, a potem w bułce tartej…. Następnie smażyć na oleju na złoty kolor z obu stron... Potem osączyć na papierowym ręczniku i podawać...



z ziemniakami i sałatą lub pomidorami… Można je jeść z chlebem i ketchupem… Jak kto woli… Pyszne… palce lizać...



Smacznego…



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz