Dzisiaj
przygotowałam dla Was przepis na schabowe z… lasu… Tak, tak… Mowa o kaniach… Bardzo proste do
przygotowania, a smakują lepiej niż sam schabowy... Są bardzo smaczne i pożywne...
Kapelusze
kani dokładnie oczyścić, a następnie posolić i popieprzyć z obu stron, i
odstawić zamoczone w mleku… na godzinkę… do lodówki… Do miseczki wbić jajka
i roztrzepać je widelcem...
Przygotowane
kapelusze kani panierować najpierw w jajku, a potem w bułce tartej…. Następnie
smażyć na oleju na złoty kolor z obu stron... Potem osączyć na papierowym
ręczniku i podawać...
z
ziemniakami i sałatą lub pomidorami… Można je jeść z chlebem i ketchupem…
Jak kto woli… Pyszne… palce lizać...
Smacznego…
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz