niedziela, 23 lipca 2017

Lekkie danie na letni obiad...




Letni wiatr… słoneczne popołudnie… Dzisiaj proponuję Wam lekkie danie na letni obiad…  Leczo z cukinii, z kiełbasą, czerwoną papryką (opcjonalnie) i cebulą... Szybkie w przygotowaniu… Bardzo smaczne i pożywne… A i składniki są w zasięgu ręki…



Składniki:

Dwie cukinie, cebula, kiełbasa śląska (mogą być również „resztki” z wędlin i kiełbas), papryka (opcjonalnie), cebula, koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, bazylia, natka pietruszki…



Przygotowanie:

Cebulę obierz i pokrój… Na patelni rozgrzej olej… Pokrój kiełbasę w kostkę… Na patelni zeszklij cebulę, a następnie dodaj do niej kiełbasę… całość duś przez chwilę… Umyj paprykę i pokrój ją w kostkę… Cukinie obierz ze skórki, pokrój je w kostkę... Paprykę i cukinię dodaj do garnka… Dodaj wody (około ½ szklanki) i całość duś około 20 minut… Pod koniec duszenia dodaj koncentrat pomidorowy i przyprawy do smaku…



To danie można serwować i na obiad, i kolację… U nas w domu już się roznosi zapach lecza… Przygotujesz je dla swojej rodziny?




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz